Aktuális hírek

Írj alá!

Ne kerüljön katolikus egyházi tulajdonba a szentgotthárdi gimnázium és a Széchenyi iskola épülete! Közösen Szentgotthárdért 
Petíció

EMLÉKEK, BESZÉLGETÉSEK A KEZDETEKRŐL
PROGRAM
Indul az előregisztráció!

  • Március 14-én bejelentettem, hogy elindítjuk a Mindenki Magyarországa Néppárt előregisztrációját. Mindenkit szeretettel várunk  európai, nyugatos, nemzeti érdekeinkért és értékeinkért kiálló pártunkba. 
Jelentkezem!

bejelentes
Július 31-én Szentgotthárdon járt Márki- Zay Péter

Július 31-én, vasárnap 10 órakor Márki-Zay Péter és a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöksége beszámolót tartott az egyesület stratégiai megbeszéléséről a Vadon kávézóban! Az erről készült élő adást itt nézheti meg.

Ezzel egybekötve Péterrel meglátogattuk a Szentgotthárdi Történelmi Napokat is és hívő katolikusként és reformátusként együtt vettünk részt a szentgotthárdi katolikus misén a barokk templomban, melynek felújítása mára már befejeződött és a végeredmény csodálatos. Ezért is nagy öröm és büszkeség, hogy 2010-ben én nyújtottam be a költségvetési módosító javaslatot, amely után elkezdődhettek a munkálatok.

image0
A Spirit FM-en Szalai Szabolcs vendége voltam

A beszélgetés 21:55-től hallgatható meg. Szó volt a Vadon kávézóról, a valódi politikai alternatíva felmutatásának fontosságáról, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagságáról és a Márki-Zay Péter vezetésével hamarosan megalakuló pártról is.

A  beszélgetés a képre kattintva vagy itt elérhető.

Ébredj, Gotthárd! - kiállás a rendszer áldozataiért

2022. július 22-én Szentgotthárdon tüntetést tartottunk a Szentgotthárdi Kossuth Kör, a Közösen Szentgotthárdért Egyesület és a Közösen Vas Megyéért Egyesület szervezésében. A rendezvény célja az volt, hogy felemeljük a hangunkat a kormány igazságtalan, megszorító intézkedései ellen és kifejezzük bátorításunkat azok felé, akik nem hajlandók belenyugodni a rendszer elnyomásába. Nagy örömömre szolgált, hogy egy tekintélyes létszámmal vettek részt az eseményen a szentgotthárdiak. A megmozduláson több Kossuth Kör tag is felszólalt, de a résztvevő civilek közül is többen elmondták véleményüket.

Az eseményről a Gotthárd TV videót készített, amit ide kattintva tud megtekinteni.

Még több képet és videót pedig a Facebook oldalamon találhat.

tünti
Tisztújítást tartott a Mindenki Magyarországa Mozgalom

Köszönöm szépen a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjainak megtisztelő bizalmát, amit meg fogok szolgálni! A második legtöbb szavazattal lettem elnökségi tag - ez alázatra és komoly munkára sarkall közösségünkért.

Gratulálok Márki-Zay Péter újraválasztott elnöknek, valamint nemcsak a megválasztott elnökségi tagoknak, hanem minden indulónak! Közösen kell hiteles alternatívát kínálnunk honfitársaink számára.

IMG_20220619_101419_802
Tisztújítást tartott a Közösen Vas Megyéért Egyesület
A Vas megyeiek továbbra is számíthatnak ránk!


A képen balról jobbra Völgyi Péter elnökhelyettes, Mihátsiné Dózsa Hajnalka ostffyasszonyfai polgármester, Bana Tibor elnök és Varga Márk titkár látható

Tegnap, június 12-én Ostffyasszonyfán megtartottuk az esedékes tisztújításunkat. Az elnök újabb két és fél évre Bana Tibor lett. Elnökhelyettesnek Völgyi Pétert, titkárnak Varga Márkot választották a tagok. Döntöttünk arról is, hogy az ostffyasszonyfai időközi önkormányzati választáson támogatjuk Mihátsiné Dózsa Hajnalkát polgármesterjelöltként. Szó esett a 2024-es önkormányzati választáson önálló megyei lista állításáról is.

A választás utáni helyzetet és az ellenzék megújulásának lehetőségét értékeltem

Az 👉Index.hu-nak, az 👉Ugytudjuk.hu-nak és az 👉ATV-nek nyilatkoztam.

Nem folytatnám az eddig ismert közös ellenzéki politizálást, a DK és a Jobbik elnökével pedig kiváltképp nem. Nekem meggyőződésem, hogy Gyurcsány Ferenc sem szabad, hogy benne legyen egy ilyen konstrukcióban, Jakab Péter sem alkalmas és maga is kinyilvánította, hogy nem is szeretne ilyet, persze ők majd a saját útjukat tudják járni ebből a szempontból. (…) itt akkor kettéválik az utunk, az elég egyértelműen látszik. Én egyébként sem jártam egy úton egyikükkel sem.

Köszönöm, hogy 12 évig szolgálhattam a körzetben élőket és a hazámat országgyűlési képviselőként!

Mi, jó emberek tudjuk, hogy a szeretet mindig erősebb, mint a gyűlölet.

288 felszólalás, 294 önálló indítvány, 365 nem önálló indítvány. Sikerek, eredmények, nehézségek és persze kudarcok is. Rengeteg munka, fejlődés, viták és persze hibák is. Bárhogyan is alakulnak a dolgaim, számomra az a legfontosabb, hogy egy nyugatos, tisztességes, európai országban élhessek, ahol a szeretet erősebb, mint a gyűlölet, ahol értelmes vitákkal lehet előbbre jutni, nem mások mocskolásával. Hiszem, hogy egyszer ilyen országban élhetünk.

A körmendi-szentgotthárdi körzetben Németh képviselő szinte csak negatív kampányt folytatott, folyamatosan hazugságokat terjesztett, ahogy országosan a Fidesz tette a háborúval kapcsolatban. Szentgotthárdon két alkalommal is lejárató szórólapokat vetett be ellenem Huszár polgármester és Kovács Márta képviselő hathatós közreműködésével, de az sem kizárt, hogy ebben Hrabovszky-Orth Pannon Kapu-elnök is benne volt. Ezzel szemben én egy tisztességes, korrekt kampányon vagyok túl. V. Németh Zsolt emberei a győzelmük estéjén is azt tartották a legfontosabbnak, hogy felhívjanak, beszólogassanak és börtönnel fenyegessenek. Németh fiának, Németh Bencének és a képviselő néhány munkatársának nem volt jobb dolga ennél. Ezzel önmagukat minősítették.

A külföldön vagy átjelentkezettként leadott szavazatokat holnap számolják meg, de azok nélkül 26,03% lett az eredményem, miközben az ellenzéki lista 23,03%-ot szerzett a körmendi-szentgotthárdi körzetben. Számszerűsítve 1361 szavazattal többen támogattak, mint az ellenzék listáját. Ez is jelzi, hogy a kispártok szavazói, valamint bizonyos mértékben kormánypárti szavazók is engem szerettek volna egyéni képviselőként látni a jövőben. Köszönöm a nemzetiségi listára voksolók támogatását is, a legnagyobb számban ezt a magukat szlovénnek vallók tették meg Szentgotthárdon és környékén!

Hálás vagyok azért, hogy a külföldön és máshova átjelentkezve voksolók között egyértelmű győzelmet arattam. Az ő szavazataikat a körmend-felsőberkifalui voksokkal együtt számolták meg ma, ami az egyik legfideszesebb szavazókör. Az eredményem így összességében 52% lett (712 szavazat), míg V. Németh 42%-ot kapott (570 voks), de ha a felsőberkifalui szavazatokat nem néznénk, akkor nagyjából 56%-38% lenne az arány. Ezért nagyrészt a fiatalokat illeti köszönet!

A Nyugat.hu képviselőjelölti vitája

V. Németh és a másik két ellenfelem sem tartotta fontosnak, hogy eljöjjön a tegnapi vitára, amely itt tekinthető meg. Szomorúnak tartom, hogy ennyire semmibe veszik a választópolgárokat, akik megérdemeltek volna egy érdemi vitát a körmendi kórházról, az utakról, járdákról, csatornázásról, munkahelyteremtési lehetőségekről és további fontos kérdésekről. Lendületet és új képviselőt a körzetnek! Írjunk sikertörténetet!

Kérem, hogy listás szavazatuktól függetlenül támogassanak egyéni jelöltként!

A választáson mindenkinek két szavazata van: az egyik pártlistára, a másik egyéni jelöltre. Természetesen kérek mindenkit, hogy az ellenzék listáját támogassa, jelöltként pedig engem. Fontos azonban, hogy úgy is támogathatnak, ha listán máshogy szavaznak.

Legyen Magyarország mindannyiunké!

Számomra a térségben élők képviselete az elsődleges, körzetünknek pedig lendületre és új képviselőre van szüksége, ezért kérem, hogy vasárnap szavazzanak rám! Ígérem, hogy nem fognak csalódni, ha felhatalmaznak arra, hogy egyéni képviselőként szolgáljam Önöket. Írjunk sikertörténetet!

Az Ön támogatását is kérem, hogy tovább szolgálhassam a körzetben élőket!

12 éve szolgálom országgyűlési képviselőként a körmendi-szentgotthárdi választókerületben élőket. Ez alatt az idő alatt számtalan eredményt értem el ellenzékből is, de rengeteg feladat áll még előttünk. Ezek megoldásához kérem a bizalmukat április 3-án.

Néhány óra alatt összegyűlt az indulásomhoz kellő számú ajánlás

Nagyon szépen köszönöm, hogy néhány óra alatt összegyűlt a képviselőjelöltségemhez szükséges 500-nál sokkal több aláírás! Köszönöm a munkát segítőimnek, valamint a támogatást az aláíróknak Szentgotthárdon, Körmenden, Vasváron, Jánosházán, Őriszentpéteren és környékén. Írjunk sikertörténetet!

Köszönjük a támogatást!
Plakáton hívja vitára Márki-Zay Péter Orbán Viktort

A Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Egységben Magyarországért körmendi-szentgotthárdi körzetben induló országgyűlési képviselőjelöltjeként sajtótájékoztatót tartottam a Mindenki Magyarországa Mozgalom most indult országos plakátkampányának apropóján.

Ha elégedett vagy a munkámmal és egyetértesz a céljaimmal, kérlek, 👉ajánló aláírásoddal is támogass! Írjunk sikertörténetet április 3-án!

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölttel Körmenden tartottunk fórumot

Márki-Zay Péterrel 2022. január 29-én Körmenden tartottunk fórumot, amelyet a helyi lakosok részéről és a környező településekről is nagy érdeklődés övezett. Az eseményről készült felvételt alább megtekintheted.

Kérlek, támogasd Te is Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti kampányát! Ha elégedett vagy a munkámmal, támogass engem is, hogy a körmendi-szentgotthárdi térség településein élőknek egyéni képviselőként én lehessek a hangja az április 3-i választást követően, a következő Országgyűlésben! Írjunk sikertörténetet!

A GotthárdTV-nek nyilatkoztam a népszavazási aláírásgyűjtésről

Honfi József, Körmend volt polgármestere mellett még nagyon sokan támogatták a népszavazási kezdeményezéseket az álláskeresési járadék és a Fudan Egyetem ügyében. Ha még nem tetted, kérlek, írd alá Te is a kezdeményezést! Döntsünk közösen a jövőnkről! Írjunk sikertörténetet!

A tömegközlekedés, a munka és az utak állapota izgatják most a helyieket

Az Ugytudjuk.hu újságírója arról kérdezett, hogyan lehetne élhetőbb Vas megye déli része. A körmendi-szentgotthárdi választókerület településein élők problémáiról, valamint azok megoldásáról beszéltem.

 

 Az interjú olvasásához kattints a fotóra! 👆

A Jánosháza Televíziónak nyilatkoztam

A beszélgetés során szó esett egyebek mellett a kistelepülések problémáiról, a buszközlekedésről, a munkahelyteremtés mikéntjéről, az ingázókat érintő, vakcinaelfogadással kapcsolatos korlátozásokról, az euró bevezetésének kérdéséről, a migrációról, a Mindenki Magyarországa Mozgalom erősödéséről.

 

 Neked is van lehetőséged kérdéseket feltenni, témákat ajánlani Facebook-hozzászólásban, e-mailben vagy a támogatói csoportomban!

Gratulálok Márki-Zay Péter előválasztási győzelméhez! Hálás köszönet, Vas megye!

Megyénkben is Márki-Zay Péter nyerte a miniszterelnök-jelölti előválasztást, 54%-os eredménnyel! Pétert Szentgotthárdon a szavazók kb. 2/3-a támogatta, de Jánosházán, Körmenden, Vasváron és a többi településen is rengetegen szavaztak rá. Köszönjük szépen a bizalmat! Csak felfelé! Gratulálok Márki-Zay Péternek! Tavasszal megírjuk a sikertörténetet!

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter társaságában
Újra hitet kaptunk!

Az előválasztás első fordulójában megkaptam Önöktől az egyértelmű felhatalmazást, hogy tavasszal pártállástól függetlenül képviselni tudjam mindnyájukat az országgyűlési választáson. Ezt ismételten hálásan köszönöm! Itt az előválasztás második fordulója, ahol Márki-Zay Péter csap össze Dobrev Klárával.

Csak felfelé! Írjunk sikertörténetet!

Miért írtam azt, hogy hitet kaptunk? Bizonyára sokak számára ismert, hogy 2020-ban, a Jobbikban történt belső viszályok miatt otthagytam egykori pártomat. Ekkor azt láttam az országban, hogy nemcsak a kormány és az ellenzék között tátong hatalmas szakadék, de az ellenzéki pártok között is, sőt még az ellenzéki pártokon belül is rengeteg a probléma. Széthúzás, veszekedés, acsarkodás. Ezt követően úgy éreztem, kicsi az esély arra, hogy valódi rendszerváltás jöjjön 2022-ben Magyarországon.

 

Tavasszal az egyik munkatársammal Hódmezővásárhelyre látogattunk Márki-Zay Péter meghívására. Egy kötetlen beszélgetésen vettünk részt, ahol azt éreztem, hogy van ma Magyarországon egy olyan hiteles, tisztességes államférfi, aki nemcsak az ellenzéket, de az egész országot képes egyesíteni, hogy újra egy nemzet legyünk!

 

Hazafelé az autóban munkatársammal beszélgettünk, aki szintén hitehagyott volt, látva az akkor politikai folyamatokat. Elindultunk hazafelé, majd csak annyit mondott: „Tibi, úgy néz ki, találtunk egy államférfit, akivel és akiért érdemes dolgozni, és akivel le tudjuk váltani Orbán Viktort!” Én most arra kérem Önöket, baloldaliakat, liberálisokat, jobboldaliakat, kiábrándult és jelenlegi fideszeseket, hogy szavazzanak a nemzetegyesítésre, szavazzanak Márki-Zay Péterre az előválasztáson.

 

Nem jobbra, nem balra. Csak felfelé! Hajrá, Márki-Zay Péter!

A körzetben élők pártállástól függetlenül számíthatnak rám!

Miután az Önök bizalmából nagy többséggel megnyertem az előválasztást, ahogyan az várható volt, fideszes ellenfeleim kampányt indítottak a lejáratásomra. Álságos módon azt állítják, hogy én „Gyurcsány embere” vagyok. Ezzel szemben az igazság az, hogy az előválasztáson éppen a baloldali pártok jelöltjét – akit Gyurcsány Ferenc pártja, a DK is támogatott – sikerült legyőznöm. Rengeteg hozzám hasonlóan jobboldali szavazó (köztük a V. Németh Zsoltból kiábrándult fideszesek is) és számtalan baloldali választópolgár is támogatott, amit ismételten köszönök! Mindannyian számíthatnak rám, ahogy azok is, akik Pleva Dánielre szavaztak.

Írjunk sikertörténetet 2022-ben!

Az országban egyedülálló módon, párttámogatás nélkül, civil egyesületek segítségével, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Közösen Vas Megyéért Egyesület támogatásával arattam nagyarányú győzelmet. A választókerületben a miniszterelnök-jelölti előválasztást a civil Márki-Zay Péter nyerte, amiért sokat dolgoztunk. Nem pártlogókat képviselek, hanem a körmendi-szentgotthárdi térség településein élőket – párthovatartozástól függetlenül. Éppen ezért a jövőben is a választók igényeivel és valós problémáival kívánok foglalkozni, nem pedig azzal, hogy saját eredményeik híján ellenfeleim milyen szitkokat szórnak a fejemre.

 

A pozíciójába belekényelmesedett, engem pocskondiázó V. Németh Zsolt képviselőtársamnak pedig mindössze annyit felelnék: ahogy legyőztem a baloldali pártok jelöltjét az előválasztáson, úgy fogom őt is magam mögé utasítani jövő tavasszal. Számomra nemcsak kampányidőszakban fontosak az itt élők, és nemcsak azon települések fejlesztéséért dolgozom, amelyek élén fideszes vezetés áll. A sikerhez munkára és alázatra van szükség, a bizalomhoz pedig tisztességre. Én ezt kaptam útravalóul, ezt az utat ajánlom mások számára is.

Óriási győzelem az előválasztáson! Köszönöm szépen a megtisztelő bizalmat!

Ellenfelemet a pártok támogatták, engem pedig a választópolgárok.

Köszönöm a támogatást!

A körmendi-szentgotthárdi választókerületben 3153-an szavaztak az előválasztáson, közülük 2107-en (67%) engem támogattak a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Közösen Vas Megyéért Egyesület és a Közösen Szentgotthárdért Egyesület jelöltjeként.

Szentgotthárdon kiemelkedő, 91%-os eredményt értem el. Függetlenként, párttámogatás nélkül sikerült győznöm, az országban egyedülálló módon. Ez nem elbizakodottságra ad okot, hanem még több alázatra és munkára ösztönöz. Köszönöm a támogatást, segítőim munkáját, egyúttal gratulálok ellenfelemnek, Pleva Dánielnek is!

Gratulálok Márki-Zay Péternek, aki országosan a 3. helyet érte el, a körzetben győzött (31,3%), Szentgotthárdon pedig 45%-ot szerzett a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Örömteli, hogy sokan ismerték fel, hogy ő a leghitelesebb és legalkalmasabb jelölt, aki bizonytalanokat és fideszeseket is meg tud szólítani. Tavasszal is számítok Önökre, írjunk sikertörténetet 2022-ben!

Választáson innen, szavazáson túl

Én már szavaztam az előválasztáson. Gyere Te is, legyünk minél többen! Írjunk sikertörténetet!

Szombaton kezdődik az előválasztás - Kérlek, támogass a szavazatoddal 18-a és 26-a között!

A szavazási helyszínekről és időpontokról 👉IDE kattintva tájékozódhatsz. Van lehetőség online szavazásra is - bővebb információk 👉ITT érhetők el!

Számítok Önre is az előválasztáson! Írjunk sikertörténetet, térségünk sikertörténetét!

Az előválasztáson dől el, hogy ki lesz a fideszes jelölt ellenfele a körzetben jövő tavasszal. Ezért fontos, hogy mind az ajánlásgyűjtés során, mind a szavazási időszakban minél több támogatóm hozzájáruljon a sikerhez, azon keresztül pedig térségünk fejlődéséhez!

Összegyűltek az aláírások - köszönöm a bizalmat!

Már az előválasztási ajánlásgyűjtés kezdetének másnapján (augusztus 24-én) összegyűlt az induláshoz szükséges 400-nál is több (mintegy 600) aláírás, így Vas megye 3-as számú választókörzetében elsőként adhattam le a választópolgárok támogatásával ellátott íveket. Köszönöm a szentgotthárdi, körmendi, vasvári és jánosházi aláírásgyűjtések során a támogatóim bizalmát! Írjunk sikertörténetet!

Olvasd el a velem készített előválasztási interjút!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Már hivatalos: a Mindenki Magyarországa Mozgalom mellett a Közösen Vas Megyéért Egyesület jelöltjeként indulok az előválasztáson a körmendi-szentgotthárdi körzetben

 

A Mindenki Magyarországa Mozgalom előválasztási kampánynyitóján, Mártélyon köszönetet mondtam a Feleségemnek, aki mindenben támogat. Kérem, hogy támogassák Márki-Zay Pétert miniszterelnök-jelöltként, engem pedig képviselőjelöltként az előválasztáson! Az Országos Előválasztási Bizottság 2021. augusztus 4-i ülésén nyilvántartásba vette a Közösen Vas Megyéért Egyesületet mint jelölő szervezetet az előválasztáson. Csak felfelé! Írjunk sikertörténetet!

 

A körmendi-szentgotthárdi térségben én vagyok a legtámogatottabb ellenzéki jelölt

Fontosnak tartottam, hogy elsőként a Gotthárd TV nézői értesüljenek arról, hogy a szentgotthárdi választókerületben indulok az előválasztáson. Megtisztelő számomra, hogy a Závecz Research közvélemény-kutatása alapján városunkban, Szentgotthárdon 42%-41% arányban győznék V. Németh Zsolt ellen.

 

Országgyűlési képviselőnek lenni, az ország közös ügyei mellett egy térség polgárainak az érdekeit szívünkön viselni egyszerre felelősség és szolgálat. A Közösen Vas Megyéért Egyesülettel, a Mindenki Magyarországa Mozgalommal és az engem támogatókkal együtt minden nap azon dolgozom, hogy Szentgotthárdtól Kőszegig, Orfalutól Szombathelyig a Vas megyeieknek erős, érdekkijáró képviseletük legyen. Helyi ügyekért küzdök, a helyi problémákat igyekszem orvosolni.

 

Az előválasztáson is én indulok a legnagyobb eséllyel a körmendi körzetben. Kérem, 👉támogassatok! Köszönöm szépen a bizalmatokat!

V. Németh Zsolt számára fontosabb a Fidesznek való megfelelés, mint a saját választókerületében élők képviselete

Hiába érveltem mind a 31 módosító indítványom mellett a Költségvetési Bizottságban, amiket a körmendi körzetben élők érdekében adtam be a jövő évi költségvetéshez, V. Németh képviselőtársam mind a 31 esetben tartózkodott.

A fideszes képviselő ráadásul arrogáns és személyeskedő hangnemet ütött meg, a nem kormánypárti képviselői munkát haszontalannak nevezve. Sajnálatos, hogy semmibe veszi nemcsak az egyes javaslatok mögötti munkát, a rengeteg egyeztetést, hanem a szentgotthárdi választókerületben élők megoldásra váró problémáit is.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Körmenden és Szentgotthárdon tartottunk közös utcafórumot Márki-Zay Péterrel

Az eseményről a Gotthárd TV rövid összefoglalóval számolt be.

Június 11-én Körmendre és Szentgotthárdra látogatott Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, és egy-egy órás program keretében tájékoztatta az érdeklődőket a közelgő választás tétjéről. Hálás vagyok, hogy a térségünkben tartandó előválasztáson résztvevő ellenzéki jelöltek közül engem tart a legfelkészültebbnek, és ennek megfelelően az MMM jelöltjeként indulhatok el.

Milyen útfejlesztésekre számíthatunk Körmend, Szentgotthárd, Vasvár, Jánosháza és Őriszentpéter térségében?

Sajnos V. Németh Zsolt képviselőtársam nem várta meg az interpellációmat, pedig 2 perccel előtte még a teremben tartózkodott. Schanda államtitkár úr állításával szemben fideszes képviselőtársam nem támogatta az általam benyújtott javaslatokat a Költségvetési Bizottság ülésén, ahogy erről videóval is beszámoltam.

Az államtitkári válaszból kiderült, hogy a legtöbb általam említett fontos útfejlesztés kapcsán nem számíthatunk előrelépésekre, holott a térségben élők és a hozzánk látogatók megérdemelnék, hogy megfelelő minőségű utakon és XXI. századi körülmények között autózhassanak. Amit tudok, továbbra is megteszem.

A körmendi választókerület településeiért szólaltam fel

Sajnos országosan, így sok Vas megyei faluban továbbra is probléma a szennyvíz-elvezetés kérdése. Az alsóbbrendű utak rossz állapota és a csapadékvíz-elvezetés helyzete is több helyen égető gondot jelent. Ezek megoldását is sürgettem a költségvetési vitában.

Összesen 43 módosító indítványt adtam be a jövő évi költségvetéshez a Vas megyei települések fejlesztése érdekében. A legkisebb falvaktól a városokig igyekeztem a lehető legtöbb fontos fejlesztési igényt megfogalmazni. Ezekről 👉IDE kattintva olvashattok bővebben!

Szentgotthárdi fejlesztéseket javasoltam

Az önkormányzati választás előtt a Közösen Szentgotthárdért Egyesülettel számos programpontot fogalmaztunk meg, amelyek megvalósítása évtizedek óta váratott magára városunkban.

Néhány ügyben történtek előrelépések, amit üdvözlünk, azonban számos fejlesztés még megoldásra vár. Ilyenek a bentlakásos idősek otthona létrehozása, a romhotel ügyének megoldása, atlétikai pálya kialakítása, egyes állami utak felújítása és a zsidai kerékpáros-gyalogos sáv megépítése.

Körmendi fejlesztésekért emeltem szót

A múlt heti költségvetési vitában kitértem a Körmenden megvalósított és megvalósításra váró fejlesztésekre is. Pozitívumként emeltem ki, hogy több előrelépés történt a városban – például a mozi, a mobilgát és a Bartók lakótelep 5/A és 5/B tömbje kapcsán –, amelyek vonatkozásában korábban felszólaltam, javaslatot nyújtottam be.

Hangsúlyoztam azonban, hogy több területen mutatkozik fejlesztési igény. Ilyenek az egyes, rossz állapotban lévő kerékpárutak, a Bartók lakótelepi játszótérkerítés, a sportcentrum fejlesztése, a vasútállomás vízelvezetése, az óvárosi homlokzatok renoválása és a vízimalom restaurálása.

Itt az ideje, hogy végre kihúzzuk a turizmust a gödörből!

A járvány miatti válsághelyzet egyik legnagyobb vesztese a turizmus. Az elmúlt egy évben a Közösen Vas Megyéért Egyesülettel számtalan alkalommal kezdeményeztük a vendéglátók, szállásadók, beszállítók megsegítését, hogy munkahelyeket, egzisztenciákat mentsünk meg.

A járványhelyzetből való gyors kilábalás nemzeti ügy. A szállásadóknak érdemi támogatásra van szükségük városokban és falvakban egyaránt. Vas megye aprófalvaiban, így a körmendi-szentgotthárdi körzet kistelepülésein is különösen fontos cél a falusi turizmus fellendítése. Mind a Vendvidék, mind az Őrség szálláshelyei, vállalkozásai számítanak a segítségre. Amit idáig nyújtott számukra a kormány, az messze nem elegendő. A szálláshely-szolgáltatók, köztük a falusi turizmusban tevékenykedők, az ágazatban működő mikro- és kisvállalkozások érdekében eddig is megragadtam minden alkalmat, hogy felhívjam a kormány figyelmét az aggasztó állapotokra és a mihamarabbi cselekvés szükségességére.

A jánosházi piac fejlesztését indítványoztam

A termelői piac a kiskereskedelem fontos színtere. Szerepe nemcsak gazdasági, hanem társadalmi és környezeti is. A piac minden értéke mellett sincs könnyű helyzetben: fennmaradása állandó fejlesztéshez kötött.

A Jánosházán és környékén élők is megérdemlik, hogy korszerű piacuk legyen, amit a termelők és a vásárlók örömmel vesznek birtokukba, s a helyi közösségi élet egy fontos találkozási helye lehet a jövőben is. Jómagam is sokszor jártam a jánosházi piacon, amelynek fejlesztése érdekében költségvetési módosító indítványt nyújtottam be.

A vasvári elkerülő út elkészítését sürgettem

Vasvár kapcsán a 74-es elkerülő út mielőbbi megépítését javasoltam. A tervek már elkészültek, de fontos lenne mielőbb elkezdeni a kivitelezést.

A fejleményekről minden héten beszámolok a hírlevelemben. Ha szeretnél naprakész információkat kapni a munkámról és a Közösen Vas Megyéért Egyesület tevékenységéről, 👉iratkozz fel a hírlevelemre!

Vas megye továbbra is az Orbán-kormány mostohagyermeke

Vas megye hazánk nyugati közlekedési kapuja, ennek ellenére megyénk gyorsforgalmi úthálózatának kiépítettsége siralmas, a mellékutak minősége pedig sok esetben kritikán aluli. Az M86-os autóútra évtizedekig vártak a vasiak, az M8-as korábban 2x2 sávosra ígért, Szentgotthárd és Körmend közötti szakasza helyett pedig csak 2x1 sávra futja az Orbán-kormány részéről. Ráadásul a hamarosan elkészülő M80-as fizetős lesz.

Vas megyei országgyűlési képviselőként szívemen viselem, hogy a megyében élők gyorsan és biztonságosan közlekedhessenek. A jövőben is mindent megteszek annak érdekében, hogy Vas megye délnyugati úthálózata a jelenleginél sokkal dinamikusabban fejlődjön. A Körmenden és térségén áthaladó erős tranzitforgalom mérhető, komoly károkat okozott az emberek egészségében, a környezetterhelésről nem is beszélve.

 

Lokálpatrióta parlamenti képviselőként néhány hete azt javasoltam, hogy a megyehatáron belül a Vas megyei lakcímkártyával rendelkező állampolgárok ingyenesen közlekedhessenek az M80-as és az M86-os autóutakon. Ennek érdekében írásbeli kérdést nyújtottam be az innovációs és technológiai miniszterhez, amelyben szakmai érvekkel is megindokoltam a kezdeményezésemet.

 

Felvetésemre kedden megérkezett a válasz, amelyben arról tájékoztattak, hogy az M80-as út Szentgotthárd-Körmend közötti szakaszát a Vas megyeiek csak megyei matrica megvásárlásával használhatják. A válaszlevélben úgy nyilatkoztak: évente 5000 forintot nem szabad sajnálni a szóban forgó útszakasz használatáért, hiszen abból a pénzből épül és szépül megyénk úthálózata.

 

Számomra továbbra is elfogadhatatlan, hogy egy 2x1 sávos út használatáért fizetni kell, ezért mindent elkövetek azért, hogy a Vas megyében élők háztartásonként legalább egy személygépkocsival ingyen használhassák az érintett útszakaszt.

Az Őriszentpéter-Csörötnek összekötő út fejlesztéséért lobbiztam

Halaszthatatlannak tartom az út fejlesztését, hiszen ideje, hogy a térségben élők és az idelátogatók biztonságban tudjanak rajta közlekedni. Az említett szakasznak sajnos több balesetveszélyes része van, ezért is bízom benne, hogy mielőbb elkezdődhet a felújítása.

Ha teheted, kérlek, a neved vállalásával 👉ajánlj engem a többi választópolgár figyelmébe!

A Vas megyei falvaknak kormányzati sarcolás helyett támogatásra van szükségük

Az Orbán-kormány intézkedései lassan a tönk szélére sodorják a falvakat, különösen az 500 fő alatti kistelepüléseket. A forráselvonások következtében a legtöbb település olyan feszes költségvetéssel működik, amely ugyan garantálja a működést, de a lakosság életkörülményeit javító fejlesztésekre már nem futja belőle.

A falvak lakosságmegtartó ereje folyamatosan csökken, a települések vezetőinek érdekérvényesítő képessége a nulla irányába konvergál. Egyre több fiatal költözik városokba, hiszen csak ott látják biztosítottnak az életfeltételeiket és a jövőjüket. A magyar vidék gerincét adó aprófalvak lassan elnéptelenednek.

 

A Vas megyei kistelepülések elkötelezett támogatójaként azért is dolgozom, hogy az ott élők életminősége folyamatosan javuljon.